Új egyéni lista

1. a) Egyéni listát első alkalommal úgy tudunk létrehozni, hogy a Lista kiválasztásához (1-es) beírjuk a saját listánk nevét (mint pl. az Albumok, Válogatások, Filmek, stb. kategóriák), majd a saját lista oszlopok neveit feltöltjük úgy, hogy az Oszlop neve mezőbe (2-es) beírjuk az oszlopok neveit majd az Oszlop hozzáadása gombbal (3-as) hozzáadjuk a listához (jelenleg az oszlopok sorrendje nem változtatható):

Egyéni lista kiválasztása
Már létező oszlopnevek

1. b) Ha van már létrehozott listánk, akkor a lenyíló menüből (1-es) ki tudjuk választani, és automatikusan megkapjuk a már létrehozott listánk oszlopneveit (2-es):

Új oszlopok hozzáadása

2. Adatok feltöltéshez jelöljük ki az egyik oszlopnevünket (1-es) és írjuk be a Beírandó adat mezőbe a tárolni kívánt adatunkat (2-es). A program automatikusan eltárolja a memóriában a beírt adatot. Ezután válasszunk ki másik oszlopnevet (1-es) és írjuk be a saját adatunkat (2-es):

3. Most még ne kattintsunk a Rögzít gombok valamelyikére. Ha mindegyikhez beírtuk amit szeretnénk és az Egyéb adatok gomb alatt megjelenő új ablakon beírtuk a tulajdonos nevét, csak akkor kattintsunk a Rögzít és új adat, vagy Rögzít és kilép gombok közül arra, amelyikre szeretnénk.

Meglévő egyéni lista

4. Ha a korábban bevitt listáinkat szeretnénk ellenőrizni, akkor a főablakon a listából ki tudjuk választani, hogy melyik egyéni listánkat szeretnénk megtekinteni:

5. Ha a fenti listánkban bármelyik sorban módosítani szeretnénk valamelyik adatot, akkor a sor kijelölése után a Szerkesztés menüben, vagy Szerkesztés ikonnal lehet módosítani azt.