Ezt a programot azért készítettem, mert kezdetben Excel-ben vezettem a nyilvántartást és már kicsit nagynak és kezelhetetlennek tűnt az Excel táblához a nyilvántartásom. Gondoltam egyet és az alap pascal és Delphi programozói tudásomat felhasználva kezdtem neki a fejlesztésnek, amiből végül megszületett az 1.0-ás verzió.

Később megismerkedtem a .NET-es C# fejlesztői környezettel és ebben folytattam tovább a fejlesztést, majd sajnos hosszú idő kimaradt. Végül munka mellett nekiálltam és több hónapos fejlesztői munkával elkészült a 2.0-s verzió, amely immár több kategóriát és egyéni listát is tartalmaz, beállításokkal, nyelvi fájlokkal és online frissítési lehetőséggel.

A programmal jelenleg az egyszerű és könnyű kezelhetőségre törekszem, nem pedig a minél modernebb és dizájnosabb kinézetre.

 

Kiegészítés, kicsit bővebben 🙂
Kezdetben a WPF-es C#-ban kezdtem el a 2.0-s verziót. Ezután sajnos évekre leállt a fejlesztés és később, mikor nekiálltam, akkor kicsit utána nézve olvastam, hogy ezt már a Microsoft nem fejleszti tovább, helyette mást talált ki. Így úgy döntöttem, hogy a jelenleg már elkészült kódot átírom Windows forms-ba, amit már hosszú-hosszú évek óta használ a Microsoft. Ez annyi nehézséget jelentett, hogy a grafikus felhasználói felületet újra el kellett készítenem. Szerencsére a háttér kód nagy részét fel tudtam használni, csak átírásokat kellett elvégeznem, ami WPF specifikus volt 🙂 Így ezzel már kevesebb időm ment el. Ezek után már jöhetett a bővítés.